Tema
Debat

Forsikringsguiden.dk's cookie- og privatlivspolitik

Privatlivspolitikken gælder for Forsikringsguiden.dk og dækker både en politik for behandling af personoplysninger og en politik for brug af cookies.


1. Kontaktoplysninger

Dette website udbydes af:

Foreningen Forsikringsguiden (en del af Forsikring & Pension)

CVR-nr: 38295012

Phillip Heymans Allé 1, 2900 Hellerup

Telefon: 41 91 91 91

 

Har du spørgsmål til Forsikringsguidens persondata- eller cookiepolitik, er du velkommen til at kontakte os på ovennævnte adresse eller via e-mail på:

databeskyttelse@forsikringogpension.dk 

 

2. Persondatapolitik

2.1. Indsamling og viderebehandling af persondata – formål og behandlingsgrundlag

Forsikringsguiden indsamler og behandler personoplysninger fra dig og tredjepart (se hvilke nedenfor under pkt. 2.2) med følgende formål:

  • For at kunne vise dig en pris på sammenligningsoversigten på den forespurgte forsikringstype
  • For at kunne udarbejde statistik over forespørgsler på forsikringer og brug af værktøjet.

Vi behandler oplysninger med hjemmel i databeskyttelsesforordningens art 6, stk. 1, litra f – interesseafvejningsreglen - idet behandlingen er nødvendig for at kunne levere tjenesten, og for at vi løbende kan forbedre guiden.

 

2.2 Hvilke persondata

Hvilke persondata der anvendes afhænger af hvilken forsikringstype der forespørges på. Forsikringsguiden behandler dog alene almindelig persondata, som:

Navn, alder og beskæftigelse på personer i husstanden

Adresseoplysninger

Antal personer i husstanden, herunder om der er hjemmeboende børn

oplysninger om din bil, din bolig eller dit fritidshus

oplysninger om dine forsikringer

 

2.3 Hvem indsamler vi personoplysninger fra

Vi indhenter personoplysninger fra følgende offentlige registre:

Dansk Motor Register (DMR)

Bygnings- og boligregistret (BBR)

Danmarks adressers web API (Dawa)

 

2.4 Hvor længe opbevarer vi oplysningerne

Oplysningerne opbevares i op til 15 måneder. Det gør vi for at kunne lave statistik, samt forbedre kvaliteten af prisleverancerne fra forsikringsselskaber i forbindelse med forespørgsel på en forsikring.

 

2.5 Hvem deler vi oplysningerne med

Vi deler dine personoplysninger med de forsikringsselskaber, som er tilsluttet Forsikringsguiden, samt DMR, BBR og DAWA. Deling af personoplysningerne er nødvendige for, at forsikringsselskaberne kan levere en pris til prisoversigten på Forsikringsguiden, når du forespørger på denne. Forsikringsselskaberne gemmer ikke dine personoplysninger i denne forbindelse.

Når du har forespurgt om en pris på en forsikring, har du mulighed for at tage dine oplysninger med videre til et forsikringsselskab. Når du benytter dig af denne funktion accepterer du, at alle dine personoplysninger videregives og indsamles af det pågældende forsikringsselskab.

Videregivelse foretages med hjemmel i databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1 litra f (interesseafvejningsreglen), idet videregivelsen sker i din interesse for at du kan indhente forsikringstilbud.

 

2.6 Dine rettigheder

Du har efter databeskyttelsesforordningen en række rettigheder i forhold til vores behandling af oplysninger om dig.

Oplysning om behandling (indsigtsret)

Du har til enhver tid ret til at få indsigt i den behandling af dine personoplysninger, som vi foretager, jf. databeskyttelsesforordningens artikel 15.

Ret til berigtigelse

Du har altid ret til at få berigtiget dine personoplysninger, jf. databeskyttelsesforordningens artikel 16. Hvis du bliver opmærksom på fejl i de oplysninger vi har om dig, kan du kontakte os på ovennævnte adresse eller e-mail under pkt. 1 om kontaktinfo.

Ret til sletning

Dine oplysninger bliver i udgangspunktet slettet i overensstemmelse med proceduren som beskrevet under pkt. 2.4.

Du har i særlige tilfælde ret til at få dine personoplysninger slettet, inden tidspunktet for vores almindelige, generelle sletning foretages, jf. artikel 17 i databeskyttelsesforordningen. Anmodes om sletning vil det ikke længere være muligt at bruge forsikringsguiden.

 

 Ret til begrænsning

Du har i særlige tilfælde ret til at få behandlingen af dine personoplysninger begrænset, jf. artikel 18 i databeskyttelsesforordningen. Hvis du har ret til at få begrænset behandlingen, må vi fremover kun behandle oplysningerne – bortset fra opbevaring – med dit samtykke, eller med henblik på at et retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, eller ofr en beskytte en anden person eller vigtige samfundsinteresser. 

Ret til indsigelse

Du har i visse tilfælde ret til at gøre indsigelse mod vores ellers lovlige behandling af dine personoplysninger, jf. databeskyttelsesforordningens artikel 21 og 22.

 

2.7. Adgang til at klage

Du kan til enhver tid rette henvendelse til Forsikring & Pension på ovennævnte kontakter under pkt. 1 med en klage over behandlingen af personoplysninger.

Herudover har du ret til at indgive klage til Datatilsynet, hvis du er utilfreds med den måde, vi behandler dine personoplysninger på. Du finder datatilsynets kontaktoplysninger på www.datatilsynet.dk

 

3. Cookiepolitik

3.1 om cookies

En cookie er en lille tekstfil, der lagres i din browser for at kunne genkende din computer ved tilbagevendende besøg. Det er passive filer, der kan lagres eller tilgås i brugerens terminaludstyr, men ikke i sig selv interagere eller manipulere med udstyr eller oplysninger.

Brug af cookies kræver som hovedregel samtykke fra brugeren af hjemmesiden. "Tekniske cookies", der styrer funktionerne på en hjemmeside, eller som er nødvendige for funktionen af en tjeneste, som brugeren specifikt har anmodet om, er undtaget fra samtykkekravet.

 

3.2 Formål med brug af cookies på Forsikringsguiden.dk

Cookies anvendes til at føre statistik over antallet af brugere på hjemmesiden, til at analysere aktiviteten på hjemmesiden for at forbedre brugervenligheden og for markedsføring af forsikringsguiden.dk. Der sættes også cookies i forbindelse med vores igangværende brugerundersøgelse af forsikringskunder på hjemmesiden. Vi bruger også tekniske cookies til at sikre dine indstillinger på siden. Vi registrerer ikke brugeradfærd uden for vores egne hjemmesider.


Deklaration af websitets brug af cookies:

Formål med brug af cookies på websitet: Intern /
1. parts cookies
Ekstern /
3. parts cookies
Teknisk funktionalitet ja Ja
Trafikmåling ja ja
Annonceafvikling (frekvens, brugermåling og lign.) nej Nej
Adfærdsbaseret individuelt målrettet annoncering nej Nej

 

3.3 Brug af 3. parts cookies

Vi anvender forskellige værktøjer til at understøtte vores services på hjemmesiden og i forbindelse med brugerundersøgelser. Nogle værktøjer leveres af andre. Disse kan også være baseret på cookies, der så sættes på vores hjemmeside af leverandøren af værktøjet. Nedenfor kan du se hvilke leverandører vi benytter

  • Vimeo
  • Facebook
  • Hotjar (brugerundersøgelse)
  • Google Analytics (trafikmåling)

Websitet bruger cookies fra Google Analytics til at måle trafikken på websitet.

Du kan fravælge cookies fra Google Analytics her: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

 

3.4 Så lang tid opbevares cookies

Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (max. 2 år), men de fornyes efter hvert besøg.

 

3.5 Sådan sletter du cookies

Se vejledning her  - kan også findes på Erhvervsstyrelsens hjemmeside - erhvervsstyrelsen.dk/cookie-loven                  

Sådan sletter eller blokerer du cookies

Slet cookies på Microsoft Internet Explorer

Slet cookies på Mozilla Firefox browser

Slet cookies på Google Chrome browser

Slet cookies på Safari browser

Slet cookies på Opera browser

Slet flash cookies: (gælder alle browsere)

Slet cookies på iPad, iPhone, iPod touch

Slet cookies på Android telefoner

Vejledning i at slette cookies fra Windows Phone 7

 

Vær opmærksom på, at det ikke er altid du  bør slette dine cookies?
Når du sletter dine cookies, mister du værdifuld information og gør din færden på internettet unødig besværlig. Mange sletter cookies for at rydde deres søgehistorik eller skjule hvilke sider, de har besøgt, men her er det faktisk nemmere blot at skifte til Private Browsing og bevare fordelene ved cookies, der sikrer at dine præference huskes fra gang til gang.

 

Private browsing i Microsoft Internet Explorer (Ctrl+Shift+P)

Private browsing i FireFox (Ctrl+Shift+P)

Private Browsing i Safari på iPhone, iPad, or iPod touch

Private browsing i Chrome (Ctrl+Shift+N)

Private browsing i Opera

 

3.6 Sådan undgår du cookies

Hvis du ikke ønsker at modtage cookies kan du blokere dem. Se vejledning her: http://minecookies.org/cookiehandtering

 

3.7 Browseroptimering

Forsikringsguiden er optimeret til følgende browsere:

Internet Explorer 7/8/9 eller nyere

Chrome/Safari 

Firefox 

Vil du vide mere om forsikringer

På Forsikringsoplysningen.dk kan du finde svar på de fleste spørgsmål om forsikringsforhold. Læs mere om forsikringstyper, gode råd, klagemuligheder eller download pjecer om forsikring.

www.forsikringsoplysningen.dk